torstai 30. elokuuta 2012

Täältä blogista löytyy niin ihania virkkausohjeita ja ideoita. että kyllä on vaikeata taas valita mitä näistä lähtisi kokeilemaan :D Aikia ei taas kaikkeen riitä, mutta jotain on pakko!!!  Tämä laukku olis tosi kiva.....


laukku 2

tiistai 28. elokuuta 2012

Touhuilua täystuhon pikkuapulaisen kanssa

 Löysin taas tällaisen ihana virkkauskuvan....Jos olisi joskus aikaa tuota opetella tekemään kuvan perusteella :)
 Tällainen siitä klipsukukkakokeilusta tuli. Eilen telkun edessä koklasin... Aikamoista näpertelyä, mutta alkaa sujumaan... Nyt siltä puuttuu lehdet ja kaverikukat => eli projektille tulee jatkoa.

Ainoa ongelma on tämä käsitöiden-/kotitöiden estäjä = Täystuho pikkuapulainen... Nyt on sukka pois puikoilta...langat imeskelty...langat solmussa ja koko kämppä kuin pyörremyrskyn jäljiltä. Pyykkejäkään voi viikata kun ne on heti lattialla levällään ennen kuin ehtii kaappiin viedä!!!!

maanantai 27. elokuuta 2012

Sadepäivien touhuja

Sadesää senkuin jatkuu. Viikonloppuna olen saanut siivottua vaatekaappeja ja löytänyt toosi monta vaatetta säkkiin. Mitähän niille tekisi? Taidan osan uudistaa ja osan leikata kuteeksi pikkumattoja varten.

Eilen kävin äidin kaapeilla - tein löytöjä :

Vanhoja 1970-1980 lukujen Käsityö-lehtiä!!!! Näistä löyty niin parhaita ohjeita, etten tiedä miten päin tässä olisi... Nytkään ei tunnit riitä kaikkea toteuttamaan mitä tehdä haluaisi ;)
Näistä kaunottarista toiset parit jo valmiina :)Kauniita klipsukukkia jos tekisin seuraavaksi, nyt vain täytyy käydä tien kohti lankamaailmaa... Tarvitsen ohkasempaa puuvillalankaa klipsujuttuihin ja sitten tokaluokkalaisen angry birds pipoon lankoja... Onneksi lähden sinne mieheni kanssa jos vaikka ei menis ihan niin montaa ylimääräistä kerää kassiin ;)klipsukukkia tässä linkissä ja kaikkia muitakin toosi ihania virkkausideoita <3


torstai 23. elokuuta 2012

Sataa sataa ropisee...

Sadesäällä on ollut hyvä ahkeroida :)  Katselin tallenteista sarjan sohvasurffaajat ylen areenan linkki tässä.
Sarjan aikana virkkailin keittiöön patalappuja, jotka sopivat rempan jälkeisiin väreihin :)

Tänään aamulla katselin tallenteista toisen sarjan yleltä, Onko avaruudessa elämää ja sen aikana neuloin Jesselle toisen syksypipon. Tein tällä kertaa puuvillaisen (Drops,Paris), koska poika on oikea hikikaaleppi. Puuvilla on hyvä materiaali ekoille viileille keleille ja hikoilevalle pojanviikarille. Tärkeää on myös se, että sen voi pestä 60 asteessa, kun syksyn kuraleikkien jälkeen pesu on melkein päivittäistä :DIltapalalle innostuin leipomaan marjapiirakan. Käytän usein tätä Pirkkalehden ohjetta, tosin teen isolle perheellemme tämän tuplana uunipellille. Piirakassamme oli mökiltä poimittuja mustikoita ja mansikoita njamm...

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Vähän Eino LeinoaMitä on nää tuoksut mun ympärilläin?

Mitä on tämä hiljaisuus?
Mitä tietävi rauha mun sydämessäin,
tää suuri ja outo ja uus?Minä kuulen kuink' kukkaset kasvavat
ja metsässä puhuvat puut.
Minä luulen, nyt kypsyvät unelmat
ja toivot ja tou'ot muut.Kaikk' on niin hiljaa mun ympärilläin,
kaikk' on niin hellää ja hyvää.
Kukat suuret mun aukeevat sydämessäin
ja tuoksuvat rauhaa syvää.Eino Leino-

tiistai 21. elokuuta 2012

Nuorimmainen reppana on saanut kauhian syysflunssan - on niin äkäinen, kun vain voi. Ei viime yönä montaa tuntia olla nukuttu. tähän vielä päälle huomasin, että pikku-herralle on tulossa ikenestä läpi kolme hammasta samanaikaisesti :/ Ei ihme, jotta kiukuttaa!!!

Sairas karhunpoika

1. Karhunpoika sairastaa, häntä hellikäämme.
Lääkkehillä hoidelkaa Nalleystäväämme.
Maito tuore lämpöinen hyväks olla voisi.
Vehnäkorppu valkoinen ehkä avun toisi.

2. Patjaksensa parahin matto levitellään,
peitteheksi toinenkin kääritähän hellään.
Laulu kaunis lauletaan univirreksensä,
itse käymme uinumaan hänen vierellensä.Löysin Yle:n Olotilasta seuraavan artikkelin, joka kertoo kuinka tärkeää ulkoilu ja luonto on lapsen kehitykselle. Oli aivan uskomatonta lukea, että kyselyssä 12% lapsista ei leiki ulkona koskaan!!!! Tuntuu käsittämättömältä, kun itse on saanut parhaat lapsuusmuistot maalta, metsästä, puutarhasta, suunnistuspoluilta jne... yhdessä mummojen, vanhempien, veljen ja serkkujen kanssa. Nämä kokemukset, vaikka kaupungissa asumme, olen parhaani mukaan omille lapsille halunnut tuoda myös osaksi heidän elämäänsä. Kaupungissakin on luontoa ja metsää lähellä, omaa rakasta mökkiämme unohtamatta.

Juhannuksena oli niin sydäntä lämmittävää katsoa, kuinka kahdeksanvuotiaamme leikki matokasvattamoa ;) Hän huolehti kastemadoista ja nimesi heidät purkissaan - ja ojensi sanoin, kun raasut yrittivät luikerrella karkuun...
Ja luonto rauhoittaa villeimmänkin mielen...


maanantai 20. elokuuta 2012


Tahtoo tehdä tällaisiakin
Haluaa tehdä näitä Etiopianuttuja vauvoille, lähetettäväksi nyt kun kuulemma tulliepäselvyyksistä on selvitty paikan päällä.


Ja jos vielä ehtisi tehdä myssyjä, sukkia ja peittoja keskosille kätilöopistolle.


Sitten vielä sukkaa, pipoa ja kaulaliinaa asunnottomille.

Klipsujuttuja pitäis päästä tekemään vihdoin, häät tulossa - puku puuttuu, ommeltavaa olisi ja tauluja seinille pitäs tehdä.... Tahtoo tahtoo

Ja tällaisenkin ihanan ohjeen löysin :)


Ajanpuutetta

Voi kun olisi aikaa tehdä kaikkia projekteja, joita haluaisi. Hyväntekeväisyysprojekteja, jos jonkinnäköisiä ja kaikkia klipsujuttuja ja uusia neulemalleja ja ja ja ..... Mistä niitä tunteja saisi vuorokauteen lisää???


Tällaiset putkisukat ja mörrikkätumput mulla on nyt tekeillä
tiistai 14. elokuuta 2012

Langanvaihto

Löysin seuraamastani "suden idealoota" - blogista linkin helppoon langanvaihtoon.
Täällä alkuperäinen sivu


Iltapuhdetumput ja huomisen aikataulua

Niin mitään ei pitänyt neuloa, mutta yhdet pikku tumput sain kuitenkin telkun edessä aikaiseksi. Päättelyä vaille ovat vielä :)

Huomenna onkin kiireinen päivä, koulut alkavat. Tokaluokkalainen pitää opettaa bussilla kulkeman koululleen ja ystäväni tulee auttamaan vaavin hoidossa ja kylppäreiden höyrypesussa. Sain viikonloppuna viimei ostettua höyrypesurin, josta olen haaveillut jo pitkään. Seuraavana on pesuvuorossa sohvat.
Nyt nukkumaan, että jaksaa aamulla herätä ajoissa :)

maanantai 13. elokuuta 2012

Laiska maanantai


Liekö olympiaväsymys vaivaa tai sitten on ensimmäinen syysflunssa tulossa. Sellainen kuolettava  väsymys vaivaa, että kotityöt ovat saaneet minimiin jäädä, vaikka viikonlopun jäljiltä koti kaipailisi perusteellista siivousta.Vähän olen kutonut, mutta ei käsi oikein kestä vielä sitä touhua, joten jatkoin Stig Larssonin Millenium - trilogian uudelleen luku-urakkaani :)  Sujuu se maanantai niinkin. Huomenna alkaa pojilla koulut jälleen ja siihen nämä "rytmittömät" päivät sitten päättyvätkin, että eipä toisaalta hullumpi vaihtoehto viettää vähän löysempi päivä. 


sunnuntai 12. elokuuta 2012

Yrittää opetella tämän blogin tekoa

Ahkerasti olympialaisten aikana neuloen saanut hartiat ja kädet niin kipeiksi, että oli tänään pakko luovuttaa ja pitää neulonta vapaa päivä. Tosin päättelin minä yhdelle pikkuherralle menevät tekeleet.
Oli siis hyvää aikaa opetella tämän bloggerin käyttöä :)  Enpä ole itseäni aivan näin tyhmäksi tuntenut aikoihin - kauhean monimutkasta tämä aloittelu on! Oppia ikä kaikki...eiköhän tämä ala sujua vähitellen.