tiistai 23. lokakuuta 2012

Syyslomalla koettua

Mökillä kävimme jälleen - mikä pysähdyttävä rauha ja pimeys. Kaupunkilainen ei voi kokea pimeyttä, ellei lähde muualle. Eikä myöskään hiljaisuutta. Lapset jäisivät niin paljosta kokemuksesta paitsi, jolleivat pääsisi välillä luonnon keskelle. Tokaluokkalaisemme aloittaa ensi viikolla partiotaipaleensa - tästä äiti tykkää :) Partiourasta on ollut vanhimmalle pojalleni hyötyä nyt armeijassa - kun on tottunut selviämään metsässä/kylmässä/jokasäässä/pimeässä sekä kantamaan itse tavaransa kilometri kaupalla, ovat ne leirit ja marssit menneet huumorilla kuulema!!!

Kuvailin taas tunnelmia ja mietteitäni mökkimatkalla


Postikorttimaisemaa mökkipaikkakunnaltamme Sulkavalta. Syksy on kaunis <3


Yksi syksyinen lehtikin voi olla kaunis terassilla...


Iltahämärä lokakuisella Saimaalla.


Rantasaunamme on oikea piilopirtti :)
Venevajan vieressä on telkänpönttö hiljentynyt. Joutsenenpariskuntamme vielä kävi iltalennoillaan - niitä en kyllä saanut kuvaan, koska kamera oli tietenkin ylhäällä juuri silloin! Syksystä kertoo se, että iltalento on varhaistunut reilulla kahdella tunnilla, ja näimme myös joutsenten kokoontuvan muuttomatkaa varten.


Vähän ennen pimeää...


Paljon ei järvelle enää näy auringonlaskun jälkeen...


Räystäsremontin yhteydessä löytyi aarre. Varsinainen taidonnäyte.


Tontunparrat jääneet matkanvarrelle - näin lapsena uskoin!!!Muitakin lapsuusmuistoja on mökillä - tässä ensimmäisiä käsitöitäni. Olisinko ollut toisella tai kolmannella luokalla tämän pöllön tehdessäni - siellä se mökkiä vartioi kiikkustuolissa :D

Edesmennyt isosiäni oli kova käsityöihminen myöskin. Hän on omin käsin tehnyt jokaisen rakennuksen mökillämme, mutta myös esimerkiksi tämän ryijyn. Isosiä myös koukkusi, kutoi ja neuloi, sekä teki huonekalut itse. Alla kuvassa isoisän tekemä kulmakaappi mökillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti